REJSER

KLARUP PIGEKOR

Klarup Pigekor rejser hvert andet år ud i verden for at deltage i korarrangementer, festivaler og konkurrencer sammen med lokale og alverdens kor.

Vi prioriterer dette kulturelle møde meget højt og og kan se tilbage på rigtig mange gode oplevelser i mange lande.

Du kan se billeder fra nogle af korets rejser i -> Galleri

Korets rejser:

Portugal 2016

I 2016 rejse Klarup Pigekor på koncertturne til Portugal. Først besøgte vi den nordlige region og boede i den lille by Alijó. Det blev til koncert både her samt i nabobyerne Vila Cha og Sabrosa. Der blev også tid til at besøge en vingård samt en sejltur på Dourofloden.

Herefter drog vi sydpå til kystbyen Sao Pedro de Muel, hvor vi sang koncert med et lokalt kor og fik mærket Atlanterhavets vilde bølger.

Sidst blev det til tre dage i Lissabon med koncerter i Jeronimusklosteret, den gamle kirke Sao Jose dos Carpenteiros og den meget smukke Sao Antonio kirke, som ligger tæt ved domkirken. Aftenen før afrejse bød også på en særlig oplevelse. Den blev nemlig tilbragt på byens store plads ved vandet hvor hele byen var samlet for at se EM-finalen i fodbold, som Portugal vandt.

Usedorm(Tyskland) 2014

I 2014 deltog Klarup Pigekor i 10. Internationale Jugendkammerchor-Begegnung Usedom. En ungdomskorfestival, der finder sted på den tysk/polske ø Usedom som ligger i Østersøen. Klarup Pigekor var sammen med et russisk pigekor tilmeldt en workshop med den navnkundige svenske pigekorsdirigent Bo Johansson også kendt som “Bosse”. Festivallen havde deltagelse af kor både fra bl.a Spanien, Polen, Rusland og Tyskland og alle kor sang flere koncerter i løbet af ugen. Festivalen sluttede med en afskedskoncert med selvstændige optrædender fra de respektive kor, flere fællesværker samt fremførelse af de sange de forskellige workshopkor havde arbejdet med i løbet af ugen.

San Fransisco 2012

I juli måned var vi i San Francisco, hvor koret deltog i en stor korfestival og konkurrerede med kor fra alverdens lande. Det var en fantastisk tur med mange gode oplevelser.

Island 2010

Koret tilbragte 8 fantastiske dage på den nordatlantiske ø, hvor vi boede i Raykjavik, men også kom ind i landet og afholdt mange koncerter i spændende islandske kirker og på plejehjem.

Canada 2008

Klarup Pigekor blev blandt mere end 300 kor fra hele verden udtaget til at deltage i International Choral Kathaumixw i Powell River i British Columbia, Canada. [Læs dagbog fra turen her]

Ungarn 2007

Klarup Pigekor var i efterårsferien 2007 på koncertrejse til Budapest i Ungarn. Det var en kort rejse med mange oplevelser. Klarup Pigekor oplevede et veltilrettelagt program og stor gæstfrihed.

Matinique 2005

Klarup Pigekor blev efter koncertrejsen til Singapore og Australien engageret til to koncerter på Martinique. Koret skulle medvirke i nationalscenens festival 'Musik fra kloden'.

Singapore og Australien 2003

Klarup Pigekors rejse gik til Singapore og Australien. Koncertrejsen fandt sted 9. - 28. oktober 2003.

Sydamerika 2000

Klarup Pigekor fandt i efteråret 2000 vejen til Sydamerika. En spændende og anderledes rejse der førte korets piger til Argentina og Brasilien. Koncertrejsen bragte bl.a. koret sammen med danskere med relation til en dansk kirke i Sydamerika.

Sydafrika 1997

Rejsen til Sydafrika blev Klarup Pigekors første rigtig lange rejse. En fantastisk koncertrejse, der førte koret til en ukendt og anderledes del af jorden. Vi besøgte Johannesburg, Durban, Drakensberg, Pretoria, Sun City, Pilanesberg Nationalpark og Cape Town. En tur med mange koncerter, men der blev også tid til Afrikas dyr og planter. Hvaler og pingviner i havet syd for Sydafrika så vi også.

Israel 1993

Året 1993 markerede 50 året for de danske jøders flugt til Sverige under besættelsen. Klarup Pigekor var inviteret til Israel for at medvirke i mindehøjtidelighederne, der blev overværet danske jøder og politikere fra såvel Danmark som Israel.

Rejsen førte også koret rundt til alle de steder, der kendes fra biblen.

USA 1990

NÆSTE KONCERT: